Rólam

“Természettől ihletve, Személyre szabva, Kéz által formálva, Tiszta szívvel készítve”

2014-ben végeztem a Práter Utcai Kézművesipari Szakiskolában aranyművesként. Az itt eltöltött évek alatt találtam meg hivatásomat. Kezdetben a geometrikus, illetve a többfunkciós ékszerek készítése foglalkoztatott. 

2013-ban 3D ékszertervezést tanultam, 2014-ben emelt szintű ékszerkurzust végeztem.

Az első szakmai sikert egy a mágnesesség és a variálhatóság jegyében készült ékszeremmel értem el: az iskola Szentpétery József pályázatán, 2014-ben harmadik helyen végeztem.

Tanulmányaim befejezése után több hazai, stílusukban eltérő ékszerkészítő műhelynek dolgoztam, 2015 óta saját munkákat valósítok meg. Kiállítások rendszeres látogatása és a művészeti irányzatok mélyebb ismerete finomította esztétikai felfogásomat, ékszereimen fokozatosan jelentek meg az organikus, szecessziós jegyek. Szabadúszóként alkalmi megrendelések mellett kezdtem el kísérletezni különböző alapanyagokkal, formákkal, felületkezelésekkel és modern technológiákkal. Az ötvösség, marketing és fotózás területén autodidakta módon képeztem magam. A megszerzett tapasztalataim birtokában 2018-ban egyéni vállalkozást indítottam, elsősorban karika és eljegyzési gyűrűkre specializálódva. Ékszereim ormavilága lassan egyéni jelleget öltött, a visszatérő motívumok ellenére az alapanyagok, a színvilág és a stílus végtelen számú kombinációjának köszönhetően soha nem születik két ugyan olyan alkotás, minden munka új kihívások elé állít. 

2020-ban csatlakoztam a Nemesfémművesek és Kapcsolódó Szakmák Országos Egyesületéhez, 2021 őszén az egyesület házi versenyén 2. helyezést értem el, majd felvételt nyertem a 40 éve fennálló Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesületébe. 2022 februárjában és októberében design ékszereimmel csoportos kiállításon vettem részt a FISE Galéria szervezésében.

Látóköröm jóval túlmutat a „megszokott” ékszereken, célom, hogy alkotásaimmal életre szóló élményt okozzak vendégeimnek. A fejlődés és a folyamatos innováció érdekében szakmai tudásomat rendszeresen bővítem, kutatói és alkotói munkát végzek, az iparművészet elvárásait, és a képzőművészet konceptualitását ötvözöm ékszereimben, mindezt szigorú hagyományokra épülő, de kortárs felfogásban. 

Üzletet, boltot nem üzemeltetek, vendégeimet 2. kerületi barátságos műhelyemben fogadom előre egyeztetett időpontban, ahol közösen tudunk tervezni, konzultálni, és megálmodni a tökéletes ékszert.

Egyeztetéshez a honlapon a kapcsolat fül alatt található elérhetőségeken van lehetőség.