Olvasnivaló

Alapanyagok

Az egyik legfontosabb lépés egy új ékszer tervezésénél mindig az alapanyag kiválasztása. Célszerű figyelembe venni a tervezett ékszer használatát (mindennapi vagy alkalmi viseletre szánjuk), a színét, strapabíróságát, és persze az elkészítésre szánt költségkeretet is.

A különböző alapanyagok más-más fizikai tulajdonságokkal rendelkeznek, ezért sok esetben a design határozza meg az alapanyagot.

Technológiák

Különböző megmunkálásokkal, berakásokkal, véséssel tehetjük változatossá, egyedivé ékszereinket. Felületkezeléssel megváltoztathatjuk az anyagok színét és textúráját, a fényesség és tükröződés mértékét is befolyásolhatjuk.

A gyűrűméret meghatározása

Minden gyűrű esetében az első lépés az ujjméret meghatározása. Világszerte más-más fajta skálát használnak erre, mi jellemzően a francia méretezést használjuk.


Egy ajándékba szánt ékszer esetében, vagy pedig személyes konzultáció híján ez viszont nagy kihívást jelenthet, az alábbiakban erre kívánok néhány megoldást mutatni.

Garancia

Az általam készített ékszerekre természetesen garanciát is vállalok, az elkészült tárgyhoz garanciajegyet mellékelek. Ékszereink legtöbb esetben ápolásra szorulnak, vigyázzunk rájuk! Sérülés, méretprobléma vagy bármi egyéb esetén keressetek bizalommal, a garanciális feltételek pedig alább olvashatóak.