Garancia

A nemesfémek, mint például az arany vagy az ezüst viszonylag puha fémek, ezért célszerű levenni az olyan tevékenységek végzése előtt, ahol a sérülés veszélye könnyedén fenáll. Ne viseljük őket strandon illetve sportolás, házimunka vagy kétkezi munka végzése közben.  Idővel persze elkerülhetetlen, hogy minden ékszer a használat során veszít majd a fényéből, így amikor úgy érzed, hogy ideje lenne egy kis renoválásnak, hozd vissza, és díjmentesen elvégzem a szükséges feladatokat, felülvizsgálatot. Egyébként 1-2 évente érdemes amúgy is visszahozni a műhelyembe, egy rutinellenőrzésre, ezzel sok esetben megelőzhető, hogy bekövetkezzen valami nagyobb baj. Természetesen az ékszer szakszerű takarítását is elvégzem, felületét felújítom.

Tartsuk távol őket vegyszerektől, termálvíztől, tengervíztől, savaktól, lúgos oldatoktól.

A faberakással, színezett titánnal, vagy kényesebb drágakövekkel készült ékszerekre fokozottan figyeljünk! A faberakás minden esetben kap védőréteget, de teljesen vízálló ettől még nem lesz, így ne tegyük ki őket egyszeri kézmosásnál nagyobb vízmennyiségnek.

A különböző felületkezelések (mint például az anodizálás, vagy galvanizálás) minden esetben kopnak a használat során. Figyeljünk rá, hogy lehetőleg minél kevesebbet érintkezzenek más fémfelületekkel, illetve a fentebb említett folyadékokkal.

Előfordul, hogy az ékszer mérete nem mindig megfelelő, ilyenkor hozzátok vissza, és díjmentesen a megfelelő méretre állítom. Egyszerűbb esetekben ez a művelet néhány percet vesz igénybe, és megvárható, de van, hogy több nap időt kérek rá, ha bonyolultabb a feladat.

Balesetek történhetnek, és sajnos történnek is. Az ékszer deformálódása, törése, repedése az esetek nagy részében javítható, ilyenkor ezek körülményei és a sérülés mértéke határozza meg, hogy belefér-e a garanciális díjmentes javítás.

A drágaköveket a kifejezetten ezzel foglalkozó drágakőfoglaló szakember rögzíti biztonságosan az ékszerbe. Ennek ellenére előfordulhat, hogy kiesik. Legtöbb esetben magától nem, csak ha valamilyen külső behatás éri, de ha a készítés során elkövetett hiba miatt történik, garanciát vállalok a visszatételére. Ha valamilyen baleset éri, és azt látod, hogy meglazult a foglalás, mozog a kő, vagy esetleg ki is esett, akkor szintén díjmentes a visszatétele.
Elhagyott drágakőre is vonatkozik a garancia, 2 mm-es kőméret alatt ingyenesen, 2 mm feletti kövek esetében pedig kivizsgálás után egyedi ajánlat szerint. Amennyiben a kő magától esett ki, és elhagytad, tehát nem volt semmilyen külső behatás, úgy természetesen a pótlás ingyenes, egyéb esetekben szintén egyedi ajánlathoz kötött.

  • a nem rendeltetésszerű használatból, külső beavatkozásból, vagy szándékos rongálásból eredő meghibásodásokra, sérülésekre
  • termék anyagából adódó egészségügyi hatásokra (pl. fémallergia) – ezzel a témával kapcsolatban természetesen már a készítés első fázisában, a tervezés közben körültekintően járunk el.
  • különféle vegyszerek (kozmetikumok, tisztítószerek, termálvíz stb.) által okozott károsodásokra, elszíneződésekre.