Projektmunkáim

Rapina Katadali

A régi, több alkalommal is eltört, közönséges porcelán ajándéktárgy javítgatása helyett, egy időtálló megoldás mellettem döntöttem. A koncepción nem kellett sokat gondolkodni, művészettörténeti ismereteimet előhívva, rosé aranyból álmodtam meg Salvador Dali elefántjának végtagjait. Végeredményében nem csak örökéletűvé vált a protézisek által, hanem új értékekkel gazdagodott.

Bogaram

Kedvesem… Bogaram…

Így becézzük kedvesünket, de olykor a legszebb kapcsolatokra is árnyék vetül…

A gyilkos poloska, avagy másnéven csókolózó bogár egy igen veszélyes rovarfajta, amely áldozatait azok álmában szúrja meg szipókájával, és csípésével a Chagas-kórt terjeszti, ami egy trópusi parazitafertőzés. Koncepciómban az emberi szívvel és a rajta keresztül futó lánccal a szerelem kiszámíthatatlanságából fakadó közös tapasztalatot, a sérülékenység érzését kívánom megjeleníteni.

Viktor Kraken wants the crown!

A Párhuzamos valóságok es a propaganda mátrixában vajon tudunk-e bölcsen választani?
A megfelelő helyre kerül-e a korona, vagy foggal-körömmel kell megharcolni érte?
Rémeket látva hozott döntéseink eredménye a paradox jövő.

A Viktor Kraken névre keresztelt ékszeremet erre a kérdéskörre fűztem fel.
A komplex jelentéstartalmon, a szóviccek és szókapcsolatok vizuális megjelenítésén túl a sokszínű anyaghasználat és a szatíra is jellemzője a Lénynek.

Krúbi

A népszerű rapper, Krúbi keresett fel, hogy az új albumborítóhoz készítsek neki egy nyakláncot. Elmondta a koncepciót, és említette, hogy kelleni fog egy korona is, úgyhogy kaptam az alkalmon és felajánlottam neki, hogy elkészítem azt is.

Az album III. Krúbi néven jelent meg 2023.11.17-én. 

A lemezborítón körzeműködött: Czine Orsi és Orbán Péter.
A tervezésben és a fotózásban Fügedi Balázs segített. 

Bezártság I-II

A bezártság és a fogságba esettség érzése kellemetlen, bizonytalan és szorongással tölt el. Nem csak az elmúlt időszakra kívánok reflektálni, hanem az állandó belső feszültségre is, amit a rozsdamentes acélsodrony ridegsége és merevsége szimbolizál. A négyzet ketrecként funkcionál, mely akárhogy fordulhat, de a bezárt gömb nem mozdul kényszerhelyzetéből, ezzel is érzékeltetve a kilátástalanságot, mely ilyenkor hatalmába kerít.

Nyitható gyűrű

Ujjméretünk napi szinten változik az időjárás, az étkezés, valamint a hőháztartásunk függvényében. Szakmai tanulmányaim első évét lezáró vizsgafeladatomban arra kerestem megoldást, hogy milyen módon lehet mechanikusan kiküszöbölni azt a problémát, ha a gyűrű rászorul az ujjra. A tárgy működési elvét minden tekintetben láthatóvá szerettem volna tenni, a rugó így nem csak a működési elv alapját képezi, hanem designelem is egyben.

FORMa[lin]bontÁS

Többfunkciós ékszer, amely egy kivehető gyűrűből és egy forgatható, szétszedhető medálból áll. A koncepció alapját a variálhatóságon túl a modern formavilág és a tartós anyagok használata képezi. Miniatűr neodímium mágnesek felelnek a biztonságért, a nitridált acél csavarok pedig az alkatrészek fixált helyzetéért.

EZRA

Kifejezetten kedvelem az absztrakt művészetet, így jött létre a magzatmedál is. A valódi ultrahangfelvétel 3D modellezéssel való pontosítása és a részletek kidolgozása után aranyból öltött testet. Én viszont ennyivel nem értem be: az ékszer damaszkuszi acél betétet is kapott, az így létrejött belső üregben pedig mágnesek segítségével még egy kisebb medált rejtettem el, amit a születés után anyatejjel töltöttem meg. 

Ez a munkám közel 1 évig készült; a tervezési a fázis a terhesség 36. hetétől kezdve, a kivitelezés pedig az ujjszülött keresztelőéig tartott.