A gyűrűméret meghatározása

Természetes jelenség, hogy az embernek az ujjmérete változik, viszont meglepő tény, hogy akár napszakonként is, napi rendszerességgel. Általában ennek mértéke nem jelentős, ugyanakkor előfordul, hogy azt tapasztalhatjuk, hogy több számmal lett kisebb, vagy éppen nagyobb ránk a gyűrű. Ennek rengeteg oka lehet, például a hőháztartásunk és az időjárási viszonyok; de az étkezési szokásaink és kezeink igénybevétele, sőt akár a hangulatunk is befolyásolható tényezővé válhat.

Az általam készített ékszerekre minden esetben méretreállítási garanciát vállalok, mely ingyenes, és a legtöbb esetben a helyszínen megvárható. 

Ha van lehetőségünk személyes konzultációra, az a legjobb, mert akkor személyesen mérem le az ujjatokat.

Eljegyzési gyűrű vagy ajándékba szánt ékszer esetében viszont egyéb módszerekhez kell folyamodjunk, erre mutatok néhány módszert. 

Ha van olyan gyűrűje a kedvesednek amit hord, csend el.
Amennyiben van rá mód, kérlek hozd be hozzám, és lemérem. Ha erre nincs lehetőség, tedd rá egy vonalzóra úgy, hogy a belső átmérője leolvasható legyen, és küldj róla egy fotót.

Az előbbi módszerhez hasonló. Az elcsent gyűrűt húzd fel valamelyik ujjadra amire nem megy fel teljesen és jelöld be/jegyezd meg meddig megy fel, és én lemérem. Ha nem tudunk találkozni, akkor az általam küldött ujjmérővel határozd meg a méretet.

Küldök neked egy rendkívül könnyen használható ujjmérőt, használati utasítással.

Abban az esetben, ha egyik módszer sem működőképes, mert pl. nem hord azon az ujján gyűrűt amelyikre szánod ajándékodat, akkor következtethetünk másik ujján hordott gyűrű alapján is, ha pedig egyáltalán nem hord gyűrűt, akkor végső esetben a testalkatából, magasságából és súlyából is kiindulva is meghatározhatjuk a méretet.